Седмо издание на фестивала „Светът е за всички“ в Русе

12:29, 28 ное 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Пленарна зала беше открито Седмото издание на фестивала „Светът е за всички“, който традиционно се организира в навечерието на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, съобщават от Областна администрация- Русе.

Официални гости на събитието бяха Станимир Станчев – заместник областен управител на Област Русе, Иваничка Банчева – директор на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ на Областна администрация – Русе, Галина Топалова – експерт в отдел „Социални дейности“ на Община Русе, Мирослав Пенчев – представител на дирекция „Бюро по труда“ – Русе.

Станимир Станчев поднесе поздравителен адрес от името на областния управител на Област Русе до организаторите и участниците във Фестивала, в който се каза: „Щастлив съм да Ви поздравя по повод откриването на Седмото издание на Фестивала „Светът е за всички“!

Вие, уважаеми организатори, сте подали ръка, за да поведете напред хората с увреждания, предоставяйки подходяща по формат платформа за изява на духа и волята за равноправен и пълноценен живот – една истински благородна и вече утвърдена в Област Русе инициатива без аналог в страната!

Вие, уважаеми участници, сте прекрасен пример за голяма част от сломените духом членове на обществото! Поздравявам Ви за смелостта да преобразите тази сцена чрез творческо пресъздаване на емоционално наситената Ви същност! Уверявам Ви в подкрепата, която ръководената от мен администрация ще продължи да оказва за постигане на интегритет и приемственост в разнообразието! Пожелавам здраве, сила и вяра в новия ден!“, съобщават още от Областна администрация- Русе

Заместник областният управител се присъедини към поздрава на доц. д-р Стефко Бурджиев, като допълни с думите: „От много време тази зала не е била така пълна. Адмирации към организаторите, адмирациите към всички Вас, които показвате какво е дух и доброта, какво обществото е забравило много отдавна, а именно да сме добри един към друг, без лоши мисли, да правим всичко със сърце и любов.

Вчера безспорно събитието на Областна администрация – Русе беше изложбата, докато днес, безапелационно, е концертът. Предстоящият концерт е най-добрият концерт, който е правен тази година в град Русе, като пожелавам традицията да продължи.“

Провеждането на Фестивала се осъществява с подкрепата на редица дарители както от Област Русе, така и от други градове в страната. Концертът продължи с танци, песни, скечове и стихотворения, представени от 21 неправителствени организации и сдружения на и за хора с увреждания в Област Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама