И дядо Коледа против по-скъпите винетки

13:25, 28 ное 15 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въпреки студеното време и дъжда в столицата десетки граждани се събраха около сградата на Народното събрание, за да изразят своето недоволство от новите, по-високи цени на винетките. 

Събрали са се хора от цялата страна както с по-стари автомобили, така и с по-нови и скъпи машини. Те недоволстват от решението на регионалния министър Лиляна Павлова да повиши цената на годишните винетки от 67 на 97 лева. 

Протестиращите започнаха подписка с искане годишните винетки да запазят старата си цена.

От 2016 г. поскъпват и седмичните, и месечните стикери. Мотивът на правителството е, че цената не е увеличавана от години, а парите, събирани сега, не стигат. Доклад на Световната банка дори препоръча те да станат 150 лева. Хората обаче не са съгласни. Според тях доходите на българите са твърде ниски и новата цена е непосилна за тях. 

Протестиращи припомниха, че след увеличението българите ще плащат една от най-високите цени в Европа. Затова с колите си и стикери "Няма да плащам" те ще тръгнат от площад "Народно събрание", ще блокират за кратко Орлов мост в 14.00 ч., а след това ще продължат със шествие по бул. "Цариградско шосе". След което ще се върнат отново пред парламента. 

Протестиращите се обединиха още около тезата, че винетки трябва да се плащат само за магистралите и първокласните пътища, докато по останалите движението трябва да е безплатно. Атракция стана мъж, който дойде на протеста, облечен като дядо Коледа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама