Сградата на бившия "Нармаг" в Пловдив отново отвори врати, вече е магазин на H&M

13:44, 28 ное 15 / Любопитно 25 829 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шведската марка H&M откри свой магазин в самото сърце на Пловдив. Търговският център, отворил официално врати днес, се помещава в сградата на бившия "Нармаг" и буквално за минути бе превзет от нетърпеливи пловдивчани с предколеден дух за пазаруване.

"Радвам се, защото една от знаковите сгради на Пловдив се връща отново към живот. Това е нов търговски обект на световна марка, което вдига нивото на централната улица и дава възможност на други големи компании да погледнат към нашата пешеходна зона като място, където да позиционират своя бизнес", коментира кметът Иван Тотев при откриването на обекта. "Надявам се H&M да повлекат крак и за други световни марки, които да потърсят търговски площи на пешеходната зона", заяви още Тотев.

Друга повод за радост станаха и реставрираните археологически разкопки в основата на сградата.

"Още от времето на изграждане проекта за Римския стадион зоната в основата на бившия "Нармаг" попадна във фокуса на Община Пловдив. Това е последното парченце в проекта и то е важно, защото показва конструкцията на стадиона", поясни Иван Тотев.

Припомняме, че разкрити и напълно възстановени са шест реда седалки, всички автентични. При тях изключително интересен е фактът, че са номерирани и по-всяка вероятност предназначени за по-знатните жители на древния град. Намерени са и помещения с кости на животни. Разкрити са още части от водопровод от римско време, както и акведукти и шлюзове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама