ГДБОП разби група фалшификатори на лични документи за нелегални мигранти

14:08, 28 ное 15 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази седмица ГДБОП е разбила група за документни престъпления, включително и подправяне и изготвяне на фалшиви документи за преминаващи през България нелегални мигранти, съобщи пресцентърът на МВР. 

Вчера Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на петимата, арестувани в София и Велико Търново. Повдигнати са им обвинения за участие в организирана престъпна група по чл. 321 от НК и за документни престъпления по чл. 308 от НК.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от ноември 2014 г. на територията на София, Велико Търново и Павликени. Членовете на престъпната група са подправяли, изготвяли и държали с цел продажба фалшифицирани лични карти, международни паспорти, свидетелства за правоуправление, баджове и други удостоверителни знаци. 

При извършените претърсвания и изземвания в помещения и автомобили на участниците са открити подправени документи и на лица с арабски имена, намерени са и наркотици.  

Иззета е и униформа, която наподобява полицейска, ще се установява за какво е използвана тя. 

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата участници в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 29 ноември 2015 г. от Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама