Стотици тръгнаха на автошествие в Бургас заради увеличените цени на винетките (снимки)

14:24, 28 ное 15 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколко стотици коли в Бургас се включиха в автошествието срещу увеличените цени на винетките. Колоната тръгна малко след 13,00 часа от паркинга на магазин „Метро“ и се отправи в посока към Ветрен. Хора от всякакъв пол и възраст се присъединиха към протеста, включително малки деца, докарани от родителите си.

„Спрете да крадете, изедници! Не се търпят вече вашите безобразия“, „Аз мълча, ти мълчиш, те крадат“, „97 лв. за винетка? НЕ“, „STOP на поскъпването на винетките, на повишаването на данъците и акцизите, на геноцида над българския народ“ – тези и други подобни призиви бяха окачили на автомобилите си участниците в шествието. Апелите бяха насочени предимно към правителството, което прие решението за поскъпването на винетките.

Сред участниците беше председателят на Асоциацията за защита на дребния и среден бизнес в Бургас Николай Димитров. Пред Topnovini.bg той каза, че шествието и маршрутът е съгласуван с Общината и Областната дирекция на МВР. Първоначалната идея протестът да се състои пред сградата на Община Бургас е променена, тъй като по думите на Димитров местната администрация няма вина за решението за винетките, което е прието от Министерския съвет и Агенция „Пътна инфраструктура“. Протестиращите смятат, че парите за ремонт на пътната мрежа са предостатъчни и просто трябва да се разходват правилно, а не да изтичат в нечии джобове.  

Днешният е втори протест срещу увеличените цени на винетките. Шестващите се заканват да има и трети, ако не бъдат чути.

„Въпросът е правителството да прояви здрав разум и отговорните за това лица да седнат, да си направят сметката и ще стане ясно, че парите стигат, което си го знаят, че е така“, коментира Николай Димитров.

Колоната автомобили, някои окичени с българското знаме, потегли към Ветрен, като на кръговото на Минералните бани се завъртя обратно към Бургас. Начело имаше два полицейски автомобила, които гарантираха, че шествието ще мине мирно и спокойно. С навлизането в града протестът бе разпуснат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама