Шуменци протестираха срещу цената на винетките

14:38, 28 ное 15 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Автошествие-протест срещу поскъпването на винетките се проведе днес в Шумен. Около 30-тина шофьори, организирани чрез социалната мрежа Фейсбук, се събраха в 13 часа на паркинга пред хипермаркет „Билла”.

Те заявиха несъгласието си с новите, по-високи цени на винетките и призоваха хората да се включат в протеста.

 „Трошат се колите ни по пътищата, а в същия момент се вдигат цените на винетките. Ето например новата магистрала София-Бургас вече е за ремонт”, недоволства професионалният шофьор Георги Цонев.

Според Данаил Кънев пък няма пропорционална цена на седмичната и месечната спрямо годишната винетка.

 „Веднъж в седмицата си отивам на село, а фирмените коли въртят по 20-30 000 км. по пътищата, затова може да се въведе различна цена на винетките за професионалните шофьори и за другите”, смята и пенсионерът Иван Нонев. Според него може да се обмисли и вариант за разсрочено плащане на пътните стикери.

Протестната колона с коли премина през града, спря пред Общината и за около 10 минути блокира движението на Кръговото на Руски паметник в Шумен.

Така шуменци се включиха в днешния национален протест,  предизвикан от решението на правителството таксата за автомобил за годишния стикер да се увеличи от 67 лв. на 97 лв., на месечния – от 25 лв. на 30 лв., а на дневния – от 10 на 15 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама