Иван Тотев посрещна немска делегация, говориха за инвестиции и образователен обмен

14:51, 28 ное 15 25 663 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възможностите за инвестиции в Пловдив и сътрудничество в областта на образованието обсъдиха кметът на Пловдив Иван Тотев и представителите на делегация от Германия, гостуваща в Града под тепетата по повод четвъртвековния юбилей на  Немския факултет на Техническия университет.

Сред гостите на срещата, провела се днес, бяха изтъкнати професори, високопоставени германски държавни служители, представители на обществени институции, поясниха от Община Пловдив.

Немските преподаватели се запознаха и с факта, че кметът Тотев Тотев е компютърен инженер и също възпитаник на Техническия университет. За това естествен акцент в разговора станаха високите технологии, иновациите, превръщането на Пловдив в предпочитана IT и аутсорсинг дестинация.

"През изминалите години успяхме да използваме бума на IT индустрията и създадохме над 3000 нови работни места. Вече имаме и иновативни индустрии", сподели Иван Тотев. По думите му през 2014-та година регионът е с най-много преки чуждестранни инвестиции в производство и точно в резултат на инвестициите през последните 15 години вече има и немска общност в Пловдив.

"Градът ни е един от най-динамично развиващите се в България. През последните четири години получихме редица признания – спечелихме Европейска столица на културата 2019 година и попаднахме във фокуса на водещи международни медии. Градът под тепетата бележи устойчив ръст в туризма, а съвсем скоро Старият Пловдив бе обявен за най-посещаваното място в България.  Най-старият жив град в Европа вече е запазена марка за Пловдив и именно за това инвестициите в археологически разкопки и грижата за културно-историческото наследство ще продължат", представи предимствата и очарованията на Пловдив пред немските си гости Иван Тотев .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама