От 1 декември отваря врати Коледния базар в парк „Марно поле” във В. Търново

15:18, 28 ное 15 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ежегодният Коледен базар във Велико Търново отваря врати на 1 декември в парк „Марно поле“, съобщават от кметската администрация. Паркът е с празнична украса и атрактивно осветление, а на централната алея са разположени 25 къщички-павилиони за търговска дейност и детски атракцион.

Базарът е в в популярния и традиционен за Австрия формат „Christmas Village” (Коледно селище) за създаване на празнична атмосфера и коледно настроение и се организира от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“. В къщичките през целия декември ще се предлагат уникални ръчно изработени подаръци, коледна украса и играчки, сувенири, произведения на художествените занаяти, сезонни стоки, захарни изделия, кулинарни изкушения и горещо червено вино.

Под внушителна естествена елха е Коледната поща, където, джуджетата ще приемат детските писма за Дядо Коледа до 24 декември. За да се получи обратно писво от Лапландия писмата трябва да са с обратен адрес, съветват помощниците на белобрадия старец. 

В една от къщичките на базара по традиция ще има благотворителна коледна изложба-базар „Ние можем IХ“ на потребителите на социални услуги от Община  Велико Търново. В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, когато доброто се оценява и възнаграждава с дарове, благотворителни инициативи и кампании, с подкрепата на Община Велико Търново, ще има фондация „Искам бебе“ и  Училището за деца-таланти "Димитър Екимов" с.Русаля. 

В подкрепа на бездомните животни своя акция ще направи и Сдружение „Приятели на животните ВТ“. В тяхната къщичка ще си събират парични средства за ваксини за кучетата в приюта и за кастрация на бездомните котки в общината, храна за животните и други нужни вещи за общинския приют, като всеки дарител ще получава подарък-сувенир.

Коледният базар в парк „Марно поле“ ще бъде отворен всеки ден до 31 декември 2015 г. от 10,00 до 20,00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама