Десетки коли с надути клаксони извиха опашки в Благоевград заради новите цени на винетките

15:26, 28 ное 15 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки коли с надути клаксони се включиха в днешния протест срещу увеличението на цените на винетките в Благоевград. Автошествието започна от паркинга на Югозападния университет "Неофит Рилски" и премина през целия град.

"Това е поредният протест, който организираме. Този път той е за цените на винетките. Според нас нас това е неоправдано увеличение. Прекалено много данъци плащаме за автомобилите си. Плюс това нашите пътища не отговарят на тази цена. Да не говорим, че жителите на малките села около Благоевград също трябва да купуват винетен стикер, което не е оправдано за пътищата, които ползваме", коментира организаторът на протеста Людмила Манова и допълни, че се надява да върнат старите цени на винетките и годишната винетка да бъде от дата до дата.

Недоволните заплашиха, че ще минат към по-радикални действия и протести в София, ако управляващите не чуят исканията им. Не е изключена и блокада на пътни артерии.

В стачните действия в Благоевград се включиха около 150 души.

Припомняме, че преди седмици правителството реши цената на годишните винетни стикери да се повиши от 67 на 97 лева. От 1 януари месечният стикер става 30 лева, а седмичният - 15.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама