Симеон Сакскобургготски няма да се кандидатира за президент

16:36, 28 ное 15 / Политика 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Симеон Сакскобургготски ще остане извън битката за президент през следващата година. “Аз съм казал „не”! И вече съм го решил”, заяви той в интервю, публикувано във в-к “Труд” днес. И допълва: “Гледам се редовно в огледалото и съм наясно с това, което мога. А пък ако бих участвал в президентската надпревара, какви страхотни полемики биха се появили. Трябва ли да предизвикваме хипер реакции?”

“Разговори, да ме убеждават, от немалко хора бих казал. Много са и съм им благодарен, това ме трогва. Но оттам нататък трябва да се има предвид и действителността. Връщам се към възрастта, към капацитета, към възможностите. За мен най-голямото предизвикателство беше премиерската ми длъжност, вече останалото не е нещо, което влиза в плановете ми”, каза още Сакскобургготски.

Бившият министър-председател, известен с лобизма си за България, призна, че полага усилия да наложи Ирина Бокова за генерален секретар на ООН сред европейския и световния елит. “Защото то е нещо, което може да се случи веднъж на 2-3 хилядолетия за България - да имаме една възможност българка, жена, да е генерален секретар на Обединените нации. За България това е нещо епохално! Това е мотив, който е мобилизиращ да се опитаме, но все още не е решено. Ако всички не се включим, то може би някои среди ще си кажат - ами то българите май не са съвсем убедени, я по-добре да опитаме някой друг. Да не цитирам имената на другите кандидати, с някои от тях се познавам. Намирам, че би било голяма грешка да не се използва подобен момент, който е уникален за България”, категоричен е той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама