Бургаски общински съветник заловил афганистанци в Странджа

17:58, 28 ное 15 25 882 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският общински съветник и председател на партия СЕК Георги Манев е заловил двама афганистанци в Странджа. Бежанците били хванати на една от "магистралите" за нелегални имигранти в местността Осман баир, съобщава в. „Труд“.

"Бяхме си на лов за глигани. Единият афганистанец се изпречи пред мен. Другият беше на няколко метра", разказва Манев, който е концесионер на ловното поле. Преди броени дни генерал Илия Илиев залови група от около 30 мигранти на същото място, пак по време на лов.

"Вероятно новите двама са каналджии, тъй като бяха облечени много добре. Освен това говореха перфектно английски език и имаха айфони". С подсвирване дадоха сигнал на групата, която предвождаха. Мигрантите свиха по пътеките и избягаха. Бяха поне 20 души", обяснява Георги Манев.

Ловците веднага сигнализирали на граничарите, да дойдат да поемат двамата заловени.

Междувременно заради лошото време през последните дни бежанският потокът е секнал. Дори през най-предпочитаната в момента от имигрантите "магистрала" - до село Близнак, бил заловен само един афганистанец. Много вероятно е сега пътеките да се променят, тъй като планинските пътеки и гората през зимата са трудно проходими.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама