Книгите за оцветяване за възрастни изместиха книгите за четене (снимки)

18:09, 28 ное 15 25 999 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Анализ на американски психолози показва, че оцветяването е най-бързото средство, с което можем да накараме мозъка ни да отпочине за отрицателно време. В напрегнатото ежедневие, в ерата на смартфоните и компютрите оцветяването се явява като отдушник. Затова освен за деца, вече на пазара има и книги за оцветяване за възрастни. От година насам те са най-новата мания в световен мащаб, а хиляди ги предпочитат пред книгите за четене.

„В България напоследък дойде тази мания и мода, която заля Америка и Европа още миналата година. Книгите за оцветяване за възрастни са феномен, който измести книгата за четене. Това са доста сложни фигури за оцветяване и идеята им да действат антистрес, релаксиращо и креативно. Те са средство да изключиш от реалността и от забързаното си ежедневие, като се занимаваш с нещо толкова необичайно за възрастните“, обясни за София Topnovini.bg Кремена Методиева от издателство „Locus Publishing“.

Вече и "Хари Потър" за оцветяване 

Фирмата е една от първите, които започват да издават забавните книжки за възрастни и на българския пазар, а интересът към тях се увеличава с всеки изминал ден. Според Кремена те действат на психиката, както шиенето на гоблени, плетенето и рисуването. Най-новият проект на издателството е книга за оцветяване за възрастни от поредицата „Хари Потър“, която ще зарадва милиони почитатели на фентъзито.

Голяма част от нестандартните книги за оцветяване са с магнетичен дизайн

Голяма част от нестандартните книги за оцветяване са с магнетичен дизайн от символични фигури и изящни детайли, отпечатани върху красива, пропускаща светлината, хартия. Книгите ни предизвикват да впрегнем интуиция и сетива, да изпробваме границите на своята сръчност и дързост и да останем с резултата от произведението си, такъв какъвто сами го създадем.

Оцветяваме и емблематични места по света

Една от най-популярните книги, които се предлагат на нашия пазар е на талантливата млада художничка Лизи Мери Кълън, която е създала изумително красиви и богати илюстрации, представящи колекция от известни емблематични места от цял свят. Тук ще откриете изображения на Лондон, Париж, Сан Франциско, Барселона, Ронда, Япония, Москва, Амстердам, Берлин, Рим, Ню Йорк, Египет, Малта, Рио, Сидни и Венеция. 

Други вид са книгите за оцветяване на Мандала.

Те са сред най-предизвикателните дизайни за оцветяване, тъй като предлагат неограничени възможности за избор и преливане на цветове. Рисунките са сложни за този тип книжки, затова изображенията са с отпечатани номера, които отговарят на съответни цветове.

Други популярни книжки са тези, които предлагат бягство към свят на вдъхновение и артистични изживявания. Перфорираните страници с изображения само от едната страна лесно могат да бъдат откъснати и залепени или закачени навсякъде.

Каквито и да са многостранните ползи от оцветяването за възрастни, едно е сигурно – заниманието носи полъх от безгрижието на детството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама