Николина Ангелкова очаква ръст на руските туристи през зимния сезон

10:15, 29 ное 15 25 557 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Случващото се на геополитическата сцена в момента дава положителен тласък на българския туризъм, каза министърът на туризма Николина Ангелкова в сутрешния блок на Нова ТВ. Тя отбеляза, че стабилността на съседните ни държави е от изключителна важност, защото „ние сме по средата".

 „И Турция, и Русия са изключително важни туристически пазари за нас. Те са и едни от основните ни пазари, така че ние доста преди ситуацията към днешна дата бяхме взели съответните мерки”, отбеляза министър Ангелкова.

"България е провела кръгла маса с Руската национална агенция по туризъм и водещи големи туроператори", отбеляза Ангелкова. Получени са заявки за увеличаване на руските туристи след срещата между двете държави. Според нея ситуацията в момента допълнително ще допринесе това увеличение да бъде по-голямо от първоначално коментираното.

"През последните 5 години страната ни е посещавана от 600-700 хил.руски туристи годишно. Тази година те са 450 хил.", каза още Ангелкова. По нейните думи зимният сезон ще бъде „доста добър в сравнение с предходния”.

"Във всички курорти има ръст на българските туристи през изминалата година. Той се очаква и през този зимен сезон. Курортите са се подготвили с добри оферти", отбеляза Ангелкова.

Относно ефекта от клипа с участиета на холивудски звезди, който рекламира България като туристическа дестинация, Ангелкова каза, че акцентът е върху това какво казват известните световни имена за престоя си тук, а не върху изображенията в него. Тя допълни, че все още клипът се рекламира само в социалните мрежи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама