“Академик” спечели дунавското дерби на Северозападна В група и завърши полусезона

10:26, 29 ное 15 / Спорт 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Академик” спечели дунавското дерби на Северозападна В група и завърши полусезона така, както и започна – с победа, съобщават от Община Свищов.

В последния мач, който се игра на свищовски терен, “Студентите” се наложиха с 4:2 над гостуващия “Бдин” (Видин), като безпроблемната им победа можеше да бъде още по-изразителна.

В мача от последния за полусезона 15-и кръг, головата сметка на домакините откри Ивайло Дангуров четвърт час след началния съдийски сигнал. След още толкова време топката за втори път спря в мрежата на бдинци.

Този път Стефан Иванов засече с глава центриране на съотборник. При една от редките си акции гостите върнаха интригата – Ники Иваников се разписа с глава след центриране от фаул в 58-ата минута. Бързо обаче домакините възстановиха предимството си.

Голмайсторът на групата Кристиян Тафраджийски вкара за 3:1, а след пас на играещия треньор Борислав Борисов, Георги Колев направи 4:1. В даденото от рефера продължение Александър Соколов се възползва от сблъсъка между вратар и бранител, реализирайки втория гол за Бдин.

С този успех Академик вече е само на две точки от лидера Ботев (Враца). В края на полусезона, Управителният съвет на Общински ФК “Академик” проведе заседание, на което бе направен подробен отчет, обсъдени бяха финансовите и спортно-техническите резултати, и доброто представяне на футболистите. На заседанието бе поканен да присъства и кметът Генчо Генчев, който изрази подкрепа на Футболния клуб в Бюджет 2016.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама