3 години затвор постанови Апелативният съд на мъж със данъчни задължения над 46 000 лв.

07:42, 01 дек 15 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съставът на Апелативен съд отмени присъдата на Окръжен съд Велико Търново, с която Ангел Н. К. е бил признат за невинен в това, че на 31.03.2008 г. в гр. Велико Търново е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения по Закона за КПО за финансовата 2007 г. на „НИК 2007” ЕООД, представляващи дължим корпоративен данък, като потвърдил неистина в подадена в ТД на НАП – Велико Търново годишна данъчна декларация на „НИК 2007” ЕООД за данъчния финансов резултат и дължимия корпоративен данък, като данъчните задължения са в особено големи размери – 46 893, 09 лева, съобщават от институцията.

Вместо това, Апелативен съд Велико Търново е признал Ангел Н. К. за виновен в горепосоченото обвинение в престъпление като му е наложил наказание 3 години лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено условно с изпитателен срок от 5 години.

Съставът на Апелативен съд е постановил и конфискация на имущество – лек автомобил „ВАЗ 2105”, собственост на Ангел Н. К., който с настоящата присъда се отнема в полза на държавата. Присъдата на Апелативен съд подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд. Мотивите по нея следва да бъдат изготвени в 30-дневен срок. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама