БЧК Сливен се включва в АНТИ-СПИН кампанията

07:58, 01 дек 15 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Прегръдката не убива. Дискриминацията – да” – това е мотото, под което ще протече АНТИ-СПИН кампанията на БЧК и тази година. Тя е посветена на информирането на младите хора за начините за предпазване от инфектиране с HIV и на борбата със стигмата и дискриминацията към хората, живеещи с вируса и СПИН.

Младежи от много клубове на БМЧК – област Сливен ще заявят своята позиция за отговорно поведение, с цел предпазване от заразяване, както и своята подкрепа за хората, живеещи с този проблем. Раздаване на информационни материали и презервативи, окачване на червени лентички, или изрисуването им на ръката, изготвяне на табла и плакати, презентации и лекции са част от дейностите, предвидени от младежките клубове. Доброволци ще призоват гражданите към съпричастност и в централната част на града, като оформят кът за кампанията в МОЛ – Сливен.

Партньорско участие в инициативата имат и РЗИ – Сливен, МОЛ – Сливен, Сдружение „Жажда за живот” – Сливен и Студентски съвет към филиала на Медицински университет – Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама