Пловдивските младежи от БЧК с акция "Спри Предаването! Има Начин!"

09:06, 01 дек 15 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Акция "Спри Предаването! Има Начин!" ще проведат днес от 15 ч. доброволците от БМЧК Пловдив. Те ще раздават информационни материали, презервативи и лентички за съпричастност. Инициативата е във връзка с 1 декември, обявен за Международен ден за борба с ХИВ/СПИН.

На специален пункт за игри на Главната до Централна поща доброволци ще приканват младите хора да се включат в инициативата и да станат съпричастни към проблемите на засегнатите от това заболяване.

В 16:30 ч. от пункта стартира голямо шествие, което ще премине по Главната и отново ще се върне на площада, като така ще образува символична лентичка за съпричастност от запалени свещи.

По-рано през деня заедно със студенти от ПУ "Паисий Хилендарски", УХТ и АМТИИ младите червенокръстци ще проведат анти СПИН акции пред  сградите на учебните заведения.

Ученици от 4 пловдивски училища пък ще направят изследване чрез анкетиране на свои връстници за степента на познаване на темата за ХИВ/СПИН.

В кампанията ще се включат и общинските клубовете на БМЧК от Куклен, Съединение, Сопот, Карлово, Асеновград, Кричим, Брезово, Хисаря и Първомай с многобройни информационни акции за младите хора чрез предоставяне на брошури и презервативи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама