Обсъдиха проектобюджета на община Търговище за 2016 г. при голям интерес

09:44, 01 дек 15 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общественото обсъждане на проекта за бюджет на община Търговище бе проведено по традиция в зала "Христо Самсаров", информираха от пресцентъра на местната администрация. При засилен интерес в залата макрорамката на местната хазна за следващата година бе представен от заместник-кмета по финансите Валентин Велчев.

Проектът е сформиран при запазени данъчни ставки от последните 6 години и приетата бюджетна прогноза за периода 2016-2018 г. според решение на Министерски съвет. Целта е реализиране на основните приоритети за подобряване качеството на услугите, в областта на образованието, социалната сфера, инфраструктурата. При отмяната на таксите за детските градини, приходната част на проектобюджета е намалена с 453 хиляди лева. Друг фактор при формиране на собствените приходи е инвестиционната активност на стопанските субекти на територията на община Търговище. Отчетено бе, че негативно влияние оказва намаляването на възможността за предлагане на атрактивен сграден фонд, частна общинска собственост.

В крайна сметка собствените приходи за 2016 г. се предвиждат да бъдат малко над 9 милиона лева, като с допълнителните трансфери от централния бюджет за местни дейности съгласно Закона за държавния бюджет стават 13 милиона лева. Около 19 милиона лева са очакваните за финансиране делегирани държавни дейности. Така рамката на проекта за бюджет е 32 151 862 лева.

Капиталовата програма е в размер на 2.6 милиона лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама