„Яневагейт“ продължава: Службите са на ДПС

10:41, 01 дек 15 / Политика 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Скандалът „Яневагейт“ продължава да се разраства. Появи се нов запис на разговор между бившия ръководител на Софийския градски съд Владимира Янева и съдия Румяна Ченалова, който отново беше разпространен от сайта за разследваща журналистика „Биволъ“.

В поредната част от сагата шефката на най-големия и важен съд в страната, разписала над 15 000 СРС-та за 3 години по искане на службите, включително срещу посолства, категорично заявява „службите са си на ДПС“.

В отговор Ченалова потвърждава това, като дори уточнява, че това е последният бастион на партията. Янева продължава да разсъждава по темата и допълва, че ако службите бъдат пипнати, то това ще означава, че трябва да се „скочи на ДПС“.

„Той Бойко затова каза: Ми, те Писанчев и Лазаров много добре си работят, всичко е ОК, няма да ги пипам“, с тези думи на Владимира Янева завършва и записът, който е с дължина от 26 секунди.

Разговорът на Владимира Янева и Румяна Ченалова е от 19 февруари. Лазаров и Писанчев подадоха оставки на 6 март, след като вътрешният министър хвърли оставка.

Записът и анализ на казаното от Владимира Янева и Румяна Ченалова може да видите ТУК!   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама