Борисов забрави за филията с мас и призова да не ядем сланина

11:05, 01 дек 15 / Политика 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици, няма други да му плащат лечението. Така премиерът Бойко Борисов подкрепи готвения данък „Вредни храни“ по време на пресконференция на тема "Власт, лекари и пациенти - заедно в реформата", съобщава „Фокус“. Въпреки че преди време самият той призна в парламента, че като дете е "ял филия с мас и е играел със скъсани гуменки", днес премиерът се обяви срещу сланината.

Той уточни, че това е първопричината за високата смъртност и големия брой инфаркти и инсулти. Според него е необходимо да се изградят навици и култура за това и данъкът бил толкова важен.

"Винаги ще има и такива, които когато бизнесът им намалее, ще бъдат нещастни. Не може едни болници да работят по всички теми, други само по тези, които са високо платени. Това всеки го може. Не може толкова млрд. да се харчат в здравеопазването и да продължаваме да отчитаме по-голяма смъртност и заболеваемост", заяви Борисов.

Той допълни, че рисковите шофьори трябвало да се „одират” от застрахователите. “6 платна е Южната дъга”, похвали се Бойко Борисов и каза още, че на няколко метра били намачкани мантинелите.

Премиерът заяви, че „догодина ще имаме 20 млн. лева повече за Спешната помощ”. Той коментира, че реформата в здравеопазването е добра, има цел и своите добри примери.

"Реформата, която правим ще продължи. Тези 20 млн. лева ще отидат, за това да повишим заплатите на хората, работещи в здравеопазването. Няма да ги вземем от друго място", каза още Бойко Борисов и се похвали, че за 10 месеца с 21 млн. лева по-малко разходи има и ВМА. Той уточни, че има голям брой съкратени щатни бройки и са намалени разходите за храна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама