Няма да вдигат местните данъци и такси в Стара Загора

11:05, 01 дек 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да продължи благоустрояването на Стара Загора и през 2016 година, предвижда проектобюджетът на общината, представен снощи публично в зала „П.Р.Славейков". Общинската администрация на кмета Живко Тодоров не предвижда увеличение на местните данъци и такси, запазват размера си и цените на услугите.

На общественото обсъждане присъстваха заместник-кметовете Йордан Николов, Янчо Калоянов и Иванка Сотирова, общински съветници, граждани и представители на културни институти, браншови и неправителствени организации. Проектът за бюджет на община Стара Загора за 2016 година е в размер на 95,2 млн. лв., от които 48,6 млн. лв. са приходите за делегирани държавни дейности, а очакваните приходи за местни дейности са 46,6 млн. лв. Предвиденият текущ бюджет на общината е над 85, 8 млн. лв., а капиталовият бюджет за следващата година е малко над 9 млн.лв., съобщи главният финансист Цанка Ганева. По думите й, за реализацията на проекти през новия програмен период 2014 – 2020 г., Община Стара Загора ще разчита и на 52 млн. лв. от Оперативна програма „Региони в растеж“.

По време на публичното обсъждане стана ясно, че в инвестиционната програма на Община Стара Загора за 2016 година  са включени ремонти на физкултурните салони на три училища и цялостни ремонти за енергийна ефективност на СОУ „Христо Ботев“ и ЦДГ „Зорница“. Ще бъде изготвен инвестиционен  работен проект за реконструкция на ул. „Капитан Петко войвода“,предвижда се изготвяне на проект за изграждане на закрит пазар, с остъклени метални конструкции, на мястото на сегашния „Руски пазар“. Предстои обявяване на  конкурс за проект на многофункционална спортна зала, която ще се изгради на част от терена в новоизградения парк в кв. „Казански“. Ще бъде проведен конкурс за обновяване и модернизация на концертната зала в Синдикалния дом, ще се проектират 40 дка зона за спортни дейности и отдих на територията на бившия Военен терен, южно от вече изградения парк.

Граждани поставиха въпроси и дадоха предложения, свързани със средствата за селата, промяна в транспортната схема и облекчаване на трафика, инфраструктурата и жилищното строителство. Направените предложения ще бъдат разгледани и проектът за Бюджет 2016 ще бъде предложен за гласуване в Общински съвет Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама