Искаха оставката на лидера на БСП в Шумен Тодор Тодоров, той не я даде

11:13, 01 дек 15 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Група социалисти от шуменските структури на БСП са поискали оставката на общинския и областния лидер на партията Тодор Тодоров и на цялото изпълнително бюро. Това е станало на снощния разширен пленум на БСП в Шумен.

Около 37 души партийни секретари и членове на структурите в общината са подписали обръщение, с което настоявали Тодоров да сдаде поста заедно със заместниците си и цялото изпълнително бюро. Мотивите им са били, че трябва да има промяна в партията в Шумен след тежката изборна загуба.

До гласуване на предложението обаче не се е стигнало, съобщиха участници в пленума.

Според лидера на БСП Тодор Тодоров, общинският съвет по устав няма право да иска оставката на председателя, защото той е избран директно от делегатите на общинската конференция.

Тодоров уточни, че изпълнителното бюро „по принцип” е вече в оставка, тъй като БСП – Шумен влиза в отчетно-изборна кампания в подготовка за конгреса на партията през април догодина.

Във всички структури на партията ще се провеждат отчетни събрания за четиригодишната дейност от предходния конгрес досега, а през март догодина ще се проведе общинската конференция на БСП-Шумен.

Тогава ще се избира ново ръководство на партията - председател, нов общински съвет и ново изпълнително бюро.

На снощния пленум, шуменските социалисти са направили анализ на изборните резултати, съобщи Тодоров.

„Отчетено бе, че това е тежка загуба. Причините са допуснати вътрешно-партийни слабости, пропуски в работата на предизборния щаб, секционните комисии и др. Съществена роля изигра и оттеглянето на Красимир Костов от предизборната надпревара, което стъписа симпатизантите и се отрази негативно на кампанията ни”, допълни Тодоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама