Нито един проект не спечели конкурса за нова визия на района на КООП-овете в Добрич

11:13, 01 дек 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нито един от трите проекта, участвали в конкурса за нова визия на централния площад „Свобода” в района на КООП-овете в Добрич не спечели обявения от Общината конкурс, съобщиха оттам. Назначеното със заповед на кмета Йордан Йорданов жури е решило да не се присъжда първа, втора и трета награди, както и част от наградния фонд. Трите конкурсни проекта на „ЛЕГА ПЛАН К.Г.“ ООД , на„ВИДИ АРХ‘ ООД и на „ПРОЕКТ ПЛЮС“ ООД, са наградени с три втори занижени награди в размер на 2000 лв. 

Предвид значимостта на територията, която бе предмет на конкурса, и липсата на предложения, които покриват очакванията, журито предлага Общината да продължи  да търси идеи за осмисляне на публичното пространство.

Припомняме, че Община Добрич обяви конкурс за прединвестиционно проучване на площад "Свобода", който е част от централната зона на града. Търси се решение за застрояване с обществени функции, осигуряване на необходимите паркоместа и обновяване на публичното пространство. Целта на конкурса бе да се открият най-добрите и съвременни решения за новата визия на площад „Свобода“, обновяване на публичното пространство и повишаване качеството на обитаване на градската среда. В момента на тази територия има временни постройки, които няма да бъдат запазени, както и надземен паркинг и зелена площ с едра дървесна растителност.

Според подробния устройствен план на централна градска част, се предвижда на мястото на известните като КООП-овете търговски обекти да се изгради по-висока сграда с паркинг, който ще има две подземни и две надземни нива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама