Свалят пак имунитета на Сидеров до дни

11:19, 01 дек 15 / Политика 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имунитетът на председателя на “Атака” Волен Сидеров ще бъде свален отново до пет дни, стана ясно от думите на председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Вчера главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл в парламента две искания за даване на разрешение на възбуждане на наказателно преследване срещу депутата.

Първото е заради случая от гр. Батак през 2011 г., когато Сидеров и свитата му провалиха тържествата по случай Априлската епопея чрез “непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото”. С цел опазване на децата и възрастните от саморазправа кметът тогава се принуди да прекрати тържествата заради хулиганските действия на “Атака”.

Второто искане е заради случката около сградата на парламента в първия ден на 42-ото Народно събрание, в което Сидеров се превърна в “златния пръст” на управлението на ДПС и БСП. Тогава той нападна журналист от телевизия СКАТ и блъсна полицай.

Цачева съобщи, че председателят на “Атака” все още не е получил писмото и то ще му бъде изпратено по електронната му поща. Той има пет дни да се откаже сам от своя имунитет според новите промени в правилника. Ако не го направи, депутатите ще трябва с гласуване да свалят отново имунитета му.

Сидеров вече е обвиняем по други две дела - заради случая на летище Варна и нахлуването в НАТФИЗ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама