Касапинът от Девня опитал да въздейства на свидетели, оставиха го в ареста

11:24, 01 дек 15 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка "задържане под стража” за 33-годишния Виктор Панайотов, обвиняем за жестокото убийство в Девня, предаде репортер на Topnovini.bg от Съдебната палата.

В хода на заседанието стана ясно, че след тежкото криминално престъпление в събота сутринта Панайотов е бил забелязан от свидетели с нож, а дясната му ръка кървяла обилно. Според очевидци единствено той е бил в пряк контакт с убития Мартин. След касапницата негов приятел отишъл до аптека, откъдето му закупил превързочни материали и медикаменти, разкри пред съда прокурорът по делото Галина Минчева.

Разследването е установило още, че Виктор открай време имал ножове, които използвал за извършване на грабежи, за което вече е осъждан и реабилитиран по право. Срещу него се води и досъдебно производство за притежание наркотици, като при претърсване на багажника на колата му на 14 ноември тази година са открити множество ножове, мачете и газов пистолет.

След убийството в Девня Панайотов направил опит да въздейства на свидетели с цел да бъде оневинен, е установило още досъдебното производство. Междувременно той се преоблякъл и едва 6 часа след инцидента се е предал доброволно в полицията, където се явил изкъпан, с изрязани нокти и превързана дясна ръка, отбеляза прокурор Галя Минчева.

Жестокото убийство бе извършено в събота сутринта, 28 ноември, в пространството между Младежкия дом и детската градина в девненския квартал Повеляново. Непосредствено преди касапницата е имало скандал в местната дискотека. Фатална за живота на 23-годишния Мартин се оказала прободна рана в сърцето, което деяние прокуратурата вменява на Панайотов.

Тезата на адвоката на обвиняемия е, че по време инцидента той е бил в колата си с две жени. "Фактът, че той доброволно се е предал, означава, че иска да се установи обективната истина”, заяви адвокат Петър Недков. В  пледоарията си той обясни мълчанието на своя подзащитен с изкривянето на реалната фактическа обстановка от страна на медиите. Защитникът поиска от съда да наложи мярка "домашен арест” на Панайотов.

Обвиняемият потвърди това искане и заяви, че живее с родителите си на постоянния си адрес на ул. "Студентска” № 14. Съдът обаче прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че ако е на свобода, е възможно Панайотов да се укрие и да извърши друго престъпление.

При претърсване на колата му след убийството са открити нож и дрехи, с които, на база свидетелските показания, се предполага, че е бил облечен по време на престъплението, отбеляза съдия Марин Атанасов. На ножа, по който няма видими следи от кръв, са назначени експертизи, резултатите от които все още не са готови.

Задържането си под стража Виктор Панайотов може да обжалва в тридневен срок пред Варненския апелативен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама