Коледният базар и елхата в Добрич ще са на площад „Свобода”

11:25, 01 дек 15 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази година Коледният базар в Добрич се връща на площад „Свобода”, след като участниците в него категорично отказват да се включат, ако той е на друго място. Това съобщи заместник-кметът по устройство на територията арх. Боян Коларов. Той информира, че по настояване на кмета Йордан Йорданов коледната елха също е монтирана там. Нейните светлини предстои да бъдат запалени на 4 декември от 17 часа.

Коледният базар ще се проведе от 7 декември до 4 януари, предвижда заповед на кмета.

Дейностите по време на базара се осъществяват върху 9 места по 6 кв. м и 3 места по 12 кв.м за търговска дейност и 10 места за търговия със сурвакници и/или картички, като всяко е с площ по 2 кв. м.

 На базара ще могат да се представят ресторантьори, за които са отредени три места на базара. Едното е за Българска асоциация хотелиери и ресторантьори - регион Добрич, другото е за Висше училище „Международен колеж", а третото е за Регионален съюз на хлебари и сладкари. Допускат се до участие производители от град Добрич на ситничарски, хлебни и сладкарски изделия, както и производители на мед и пчелни продукти.

В базара ще могат да участват занаятчии, художници, приложници, майстори и фирми-производители, представящи собствено производство на стоки с подаръчен характер, сувенири, украса, играчки. Осигурени са и десет места за продажба на сурвакници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама