Оправдаха Христо Бисеров по всички обвинения (обновена)

11:36, 01 дек 15 / Политика 25 709 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдебният състав на Софийския градски съд (СГС) оправда бившия зам.-председател на Народното събрание (НС) и бивш депутат от ДПС Христо Бисеров и по трите обвинения срещу него.

Той беше подсъдим за неплатени данъци в размер на 26 хил. лв., за недекларирани сделки с валута и за недекларирани пред Сметната палата сметки в швейцарската банка „Креди адис“. Първоначално Бисеров имаше обвинение и за пране на пари заедно със сина си Ивайло Главинков, но впоследствие то отпадна, а материалите за Главинков бяха отделени в друго дело. Въпреки оправдателната присъда, бившият политик остана безмълвен след заседанието . Той си тръгна от съда тичайки, без да коментира решението на магистратите.

Припомняме, че през април тази година Софийският градски съд запорира имущество на Христо Бисеров и сина му Ивайло Главинков на стойност 1 555 883 лв. Само това на бившия зам.-председател на Народното събрание е за 1 262 483 лв.

Месец след това съдът върна на прокуратурата обвинителния акт за отстраняване на нарушения. Два месеца по-късно той отново беше внесен. Делото приключи само в едно съдебно заседание, като вчера прокуратурата поиска 4 години лишаване от свобода за Христо Бисеров.

Обвинението ще протестира решението на съда, категоричен беше прокурорът по делото Дойчо Тарев.

„Считаме за безспорно установено, че е разполагал с въпросните суми. Били са налични по сметките без той да ги декларира, както е посочено в обвинението пред НАП, БНБ и Сметната палата“, обясни Тарев. Той добави още, че съдебната поръчка до Швейцария относно банковите сметки на Христо Бисеров не е изпълнена.

„Има отговор от Швейцария. Отказали са да изпълнят съдебната поръчка, защото там няма данни за такива данъчни престъпления“, обясни Дойчо Тарев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама