Тийнейджърът, разследван за изнасилване, убийство и блудство, остава в ареста

11:54, 01 дек 15 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
15-годишният Ахмед Дж., разследван за изнасилването и за убийството на 74-годишна жена, както и за блудство с непълнолентно момиче ще остане в ареста. Състав на Варненския апелативен съд днес потвърди определението на Окръжния съд в Търговище от миналата седмица, с което бе определена първоначалната мярка за задържане на Ахмед.

Непълнолетният обвиняем се разследва затова, че на 20 април в близост до с. Гагово и град Опака, чрез употреба на сила изнасилил 74-годишна жена от Попово, като престъплението е било съпроводено с причиняване на средна телесна повреда.

Според обвинението, на същата дата и на същото място по особено мъчителен начин умишлено умъртвил възрастната жена. Законът квалифицира престъплението като особено тежък случай.

Ахмед е привлечен като обвиняем и затова, че седем месеца по-късно, на 20 ноември тази година, в същото село извършил блудствени действия с употреба на сила с 14-годишно момиче. Проверят се данни и за други жертви на сексуално насилие от страна на обвиняемия.

За да потвърди най-тежката мярка за задържане спрямо Ахмед Дж., Варненският апелативен съд е взел предвид, че престъпленията, за които той се разследва, са с изключително висока степен на обществена опасност. Възрастна жена е била с тежка деменция, дезориентирана за време и място. Ахмед вече е бил разпитван като заподозрян при разследването на изнасилването и убийството, но според обвинението въпреки това той извършил и второ брутално посегателство над 14- годишно момиче, което е с 95% инвалидност.

Днес втората съдебна инстанция е потвърдила всички основания за законността на задържането под стража на непълнолетния обвиняем. Събраните в хода на разследването материали и доказателства на този етап обосновават предположението, че младежът е автор на тежките престъпления. Според съда има и реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление.

По време на заседанието защитниците на Ахмед са заявили, че родителите на непълнолетния обвиняем не са били уведомени своевременно за тежките обвинения и не са имали възможност от самото начало да упълномощят адвокат на сина си.

Ахмед свидетелства и затова, че в ареста в Търговище бил удрян, за да измени показанията си. Съдът е счел, че това са въпроси по съществото на делото и в настоящия етап на разглеждане на първоначална мярка за неотклонение не следва да ги коментира.

Определението, с което Варненският апелативен съд е потвърдил ареста на Ахмед Дж., не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама