Левент Кирилов, разследван за изнасилване на непълнолетно момиче, остава в ареста

12:06, 01 дек 15 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският апелативен съд потвърди постоянния арест на Левент Кирилов, разследван за изнасилване на непълнолетно момиче. Това съобщиха от пресцентъра на съдебната институция в черноморския град.

Миналата седмица Окръжният съд в Разград определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” за 34-годишния Левент, привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, което законът наказва със затвор от 10 до 20 години.

Кирилов се разследва затова, че от 2014 година до 25 ноември тази година в село Дянково, в село Каменар и в село Студенец системно изнасилвал 12 годишно момиче, с което живеел в едно домакинство. Според разследващите обвиняемият плашил детето, че има духове и дяволи, принуждавал го със сила и заплахи да легне в едно легло с него и го насилвал. На 24 ноември пияният Левент атакувал с бой беззащитната си жертва и майка й. Обиждал ги, заплашвал и ги удрял с нож. Те избягали и потърсили защита при роднини. Едва след това станали известни посегателствата му върху непълнолетното момиче, което е освидетелствано от медици.

Свидетелските показания на пострадалото дете и на майка му, както и другите гласни свидетелства кореспондират с резултатите от съдебно-медицинската експертиза на момиченцето. На този етап от разследването те обосновават съпричастието на обвиняемия към престъпното деяние, което законът квалифицира като тежко умишлено престъпление.

И този съд споделя извода, че е реална опасността ако е на свобода Левент да се укрие или да извърши престъпление. Освен тежестта на наказанието (от 10 до 20 години затвор), съдът отчита и факта, че обвиняемият и пострадалото дете живеят в едно домакинство. Левент има две изтърпени присъди за престъпления против собствеността, като за последната все още не е реабилитиран по право. Днес съдът прие от обвинението и характеристика на обвиняемия, според която той често пътувал до Германия, за да работи, а и живеел в различни селища на територията на Разградска област.

На твърдението, че обвиняемият трябвало да се грижи да тежко болния си брат, съдът отговори, че това не отговаря на истината. Проверка е установила, че личен асистент на болния била племенница на семейството.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди ареста на Левент Кирилов, разследван затова, че при условията на продължавано престъпление със сила и заплахи изнасилил непълнолетно момиче е окончателно.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама