Студенти стартират свой бизнес на Младежкия икономически форум

12:14, 01 дек 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След 11 години Младежкият икономически форум (МИФ)  вече се провежда с практически обучения на студентите, а не само с пасивна комуникация от лектори. Това каза по време на откриването на форума ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Преди 11 г., когато имах честта да стана първи зам.-ректор на УНСС и да отговарям за студентите открих, че нашите студенти са много будни, но правеха нещата по гилдии и нямаха обединителна нишка. Трябва да има едно мероприятие в годината, което да събере всички инициативи", добави Статев, разказвайки историята на МИФ.

Той допълни, че в първите издания на форума различни лектори с практиката са разкривали пред студентите опита си чрез пасивна комуникация. Сега вече студентите участват в МИФ чрез въпроси към лекторите и възложени им практически задачи.

Тридневният форум започна с представители на банковия сектор и бизнеса в България. През другите два дни ще се проведат обучения и работилници, свързани със стартирането на успешен бизнес. Сред лекторите са изпълнителният директор на Viber в Централна и Източна Европа Атанас Райков, главният мениджър на "Юбер" за България Димитър Радуков, изпълнителният директор на OLX Спас Сливков, шефът на "Уникредит Булбанк" Левон Хампарцумян и бившият зам.-министър председател Даниела Бобева.

"Това е качествена промяна на прага на влизането в тийнейджърството", пошегува се ректорът на УНСС, имайки предвид годините, на които става форумът. 

Статев, който е част от управителния съвет на Българската народна банка (БНБ), разкри пред студентите и гостите на университета, че управителят на БНБ Димитър Радев, с когото са били в един випуск, е бягал от лекции, за да играе футбол. След това форумът продължи с публична лекция на Радев за предизвикателствата пред БНБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама