Бургаско момиче стана европейски шампион по карате

12:31, 01 дек 15 / Спорт 25 550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С европейска шампионска титла по карате-шинкиокушин (Киокушин) се завърна от Полша състезателката на клуб "Бургас дожо" Илиана Аладжова, информираха от пресцентъра на Община Бургас.

Тя се състезава в категория до 50 кг при девойките във възрастова група кадети (до 16 г.) и бе единственият бургаски състезател, който завоюва място в националния отбор и доказа, че изборът на националния селекционер Сенсей Христо Терзиев не е случаен.

Илияна стигна до финала уверено, преодолявайки всичките си противнички с по-добра тактика и скорост.

Затруднения й създаде първата половина на полуфиналната среща с Ваго Грета от Унгария. В последствие обаче българската състезателка успя да разбие кондицията на унгарката и победи убедително.

Във финалния двубой Илиана Аладжова се изправи срещу представителката на домакините Юлия Кеджиерска.

И двете състезателки започнаха много напористо. Българката игра по-добре тактически и водеше двубоя. В стремежа си да изравни полската състезателка допусна две нарушения, които само увеличиха баланса на Аладжова и след крайния сигнал единодушното съдийско решение 5:0 съдийски гласа бе в полза на българското момиче.

Европейската титла на Илиана Аладжова увеличи актива на бургаския клуб, натрупан и с бронзовото отличие на Виолета Литовска (от месец октомври) от световния шампионат на KWU за мъже и жени и мотивира другите бургаски състезатели за по-добро представяне през предстоящата спортна 2016-та година.

Старши треньорът на клуба, европейския шампион Лъчезар Димитров изрази задоволството си и подчерта, че в клуба се работи усилено с подрастващите, които ще се борят за място сред младите надежди на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама