За Плевнелиев ВМА е безценна, а за Борисов - втори дом

12:39, 01 дек 15 / Политика 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В последната година и половина ВМА е символ на отговорни действия и успешна реформа. Вие сте безценни, разчитаме на вас. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на церемония по случай 124 години от създаването на Военномедицинска академия.

„В този празничен ден приемете протегната ми ръка и признателност към всеки един от вас, най-топлите ми чувства, вие сте символ на отговорна дейност, допринасяте за развитието на военната медицина и националното здравеопазване”, посочи държавният глава, цитиран от БГНЕС.

Той заяви, че ВМА е еталон за образцово овладяване на критични предизвикателства и е с отлична репутация. Плевнелиев изрази признателност и към участието на медицинската мисия на българската армия в редица мисии, която в контекста на военни конфликти и природни катаклизми получава висока оценка.

„Подготовката ви е изключително ценна днес, в ситуацията на тероризъм и други заплахи срещу националната сигурност“, каза той.

Той коментира още, че ВМА е незаменимо звено за националната сигурност, но и последната надежда на стотиците хиляди пациенти и семействата им. След това Плевнелиев се обърна към премиера Бойко Борисов, който също уважи церемонията на лечебното заведение.

„Г-н министър-председател, спомняте си прословутата магистрала „Тракия”, която беше договорена за 810 млн. евро и не беше направена. Договорът е ясен, въпреки че беше засекретен. Аз като министър на регионалното развитие го сложих на сайта на министерство. Магистралата има ли я сега - има я, същата като проект, договорена за 240 млн. евро вместо 810 млн. евро. Едно е да режеш от асфалт, друго е да режеш от човешки съдби”, коментира той спестените 21 млн.лв. от болницата.

"Тук се чувствам като у дома си, защото съм лежал в тази болница", отговори Бойко Борисов.

„Президентът винаги съумява по-сърдечно и с чувство да каже какво мислим за вас. Пожелавам на всички българи да сме една здрава нация, защото и тази година това, което Москов е предложи сме се опитали да го подкрепим - 120 млн. лв. за НЗОК, 20 млн. лв. за Спешна помощ, 56 млн. лв. повече за отбрана”, добави Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама