Москов: Зад всяко число в бюджета стоят гигабайти флашки анализи

12:39, 01 дек 15 / Политика 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Зад всяко число в бюджета стоят гигабайти флашки анализи”, каза по време на приемането на бюджета за 2016 г. на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) в Народното събрание министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. Той благодари на съсловните организации и опозицията в парламента за “разумния, смислен и ползотворен диалог”.

“Промените, които се предлагат, разумните, добре аргументирани предложения на съсловните организации, са взети предвид. Всички основни препоръки и несъгласия са взети предвид”, каза няколко пъти Москов.

Основна критика на опозицията по време на дебата бе липсата на политика за демонополизация на НЗОК. Тезата защитиха от ДПС, които от години настояват за това, както и “Патриотичния фронт”. “Факт е, че Касата продължава да бъде монопол. За огромно съжаление, стъпките, които се правят, са благодарение на наши предложения и те предлагат строг контрол, които доведоха до тава за първи път касата няма 4-5 млн. лева дефицит”, каза Димитър Байрактаров (ПФ).

“Ние твърдим, че при един източник на финансиране, при липса на конкуренция на финансиращите източници, няма как да бъде постигнато по-добро качество”, посочи от своя страна д-р Хасан Адемов (ДПС), припомняйки, че партията е внесла законопроект за демонополизацията на НЗОК, но той е бил отхвърлен.

БСП пък разкритикува посочения бюджет, защото бил същия като този за 2015 г. “За следващата година, всички неща, за които се говореше като политики, ги няма, защото не са финансово обезпечени”, каза д-р Емил Райнов (БСП).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама