15 фирми са избрани да обследват жилищните сгради за саниране в Пловдив

13:29, 01 дек 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Избрани са 15 фирми, които ще обследват жилищните сгради, кандидатстващи за енергийно обновяване, съобщи кметът на пловдивския район "Западен" Димитър Колев.

Списъкът с имената на компаниите ще бъде предоставен на управителите на етажните собствености, за да могат те да осъществят връзка с обследващите фирми.

Припомняме, че Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради предвижда саниране при 100% осигурено от държавата финансиране. Общините съответно отговарят за цялостното техническо и финансово администриране на програмата на своята територия.

"Нашата функция е именно да осъществяваме връзката между фирмите изпълнители и членовете на етажната собственост, за да може процесът да върви безпроблемно", обясни Колев.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, на 30 октомври т.г. започна санирането на първия блок по програмата за безплатно енергийно обновяване. Общо 24 семейства живеят във входа на блока на бул. "Дунав" 178, който трябва да е готов за 60 работни дни. Тези собственици са се включили още през 2013 г. по старата програма за саниране, съгласно която те трябваше да осигурят 25% самофинансиране. Впоследствие обаче от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) промениха условията и осигуриха 100% безвъзмездно финансиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама