Съдят мъж за притежание на тютюн без бандерол за 56 875 лв.

13:49, 01 дек 15 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Паци Василев, на 38 г., за държане на акцизни стоки без бандерол за 56 875 лева–престъпление по чл. 234, ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 29 юни тази година обвиняемият Паци Василев е бил спрян за рутинна проверка от двама полицейски служители, докато карал лек автомобил "Ауди А6" в района на с. Труд. При извършената проверка било установено, че Василев превозва 350 кг нарязан тютюн без бандерол в 35 броя черни полиетиленови чували, разположени в багажното отделение и между седалките на автомобила.

Предприети са били незабавни действия по разследването. Извършено е претърсване в лекия автомобил, иззети са веществени доказателства. По делото е извършена съдебно-химическа експертиза, която е установила, че тютюнът не съдържа примеси и е годен за консумация.

Според стоково-оценъчната експертиза общата стойност на акцизната стока е 56 875 лева. Фактическата обстановка се установява от свидетелски показания, експертизи и др. Обвиняемият се е признал за виновен.

От януари до ноември 2015 г. Районна прокуратура-Пловдив, е образувала общо 92 досъдебни производства за държане на акцизни стоки без бандерол. Осъдени са общо 74 души, които са с влезли в сила присъди–условни наказания, глоби и ефективно лишаване от свобода. 47 са внесените обвинителни актове по чл. 234 от Наказателния кодекс за единадесетте месеца на годината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама