Нови правила за секс услугите в Брюксел

14:39, 01 дек 15 / Свят 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет на брюкселското предградие Сен-Жос, където се намира най-големият брой витрини с проститутки в белгийската столица, е взел решение да забранят предлагането на секс срещу заплащане между 23.00 и 7.00, както и в неделя, съобщава сайтът dhnet.be.

Новите изисквания са приети, за да могат проституките да работят законно. За да изпълняват дейността си те трябва да притежават "сертификат за съвместимост", трудова виза (когато не са граждани на ЕС), договор за ползване на помещението и чисто свидетелство за съдимост. Според новите правила на една витрина ще може да работи само една проститутка. Собствениците на помещения няма да имат правото да сключват договор за наем с повече от една проститутка или с проститутки, чийто статут не е уреден.

Съседната община Шаербек осъди решението на Сен-Жос. Според властите там тези действия ще предизвикат отрицателен ефект върху жените, предлагащи секс услуги.

Според изследване на Католическия университет в Льовен, годишният оборот от проституцията в Белгия се оценява на около един милиард евро, допълва изданието.

Между 5 и 20 на сто от проституиращите в страната са мъже. Изследването показва, че основно мъже се ползват от услугите на проституиращите. Едва десетина процента от годишния оборот в този сектор на сенчестата икономика произхожда от проституцията "на витрина", а останалата част идва от т. нар. "частна проституция", осъществявана на места, осигурени от клиента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама