Русенски управници почетоха националния празник на Румъния

14:41, 01 дек 15 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес се проведоха официалните тържества в северната ни съседка по повод отбелязването на Националния празник на Република Румъния – 1 декември, съобщава прес центърът на Община Русе.

Гости на събитието в Гюргево от българска страна бяха зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“ Мариела Личева и областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев. 

Тържествата включваха поднасяне на венци пред Църквата на героите и военен парад. Зам.-кметът Иван Григоров поднесе венец от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и връчи поздравителен адрес и подарък на градоначалника на побратимения с Русе румънски град.    Тържеството беше съпътствано и с официален парад и тържествен марш на военни и полицейски части в центъра на града, както и на специалната техника, с която Румъния разполага, за да гарантира сигурността на своите граждани. 

В края на празничната програма Областният управител на Област Русе отправи към г-н Николае Барбу – кмет на Община Гюргево и председателят на Окръжен съвет Гюргево – Василе Мустъця, своите благопожелания по повод Националния празник на Румъния. В адреса се казва:

„…Нека настоящото бъде прието като израз на дълбока почит към паметта на героите, завоювали обединението на румънския народ! Вярвам, че символът на демократична Румъния днес ражда достойни последователи на славния Ваш пример от миналото! Уверявам Ви в добронамереността и разположението на ръководената от мен администрация да продължим установените двустранни отношения на партньорство за благото на общия еврорегион! В духа на празника, пожелавам на Вас и гражданите на Гюргево здраве и сили за поддържане единството на народа в отстояване на националния идеал днес и в бъдеще, въпреки предизвикателствата на съвремието!“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама