Откриват яхтените халета на Пристанище Бургас за Никулден

15:25, 01 дек 15 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В „Пристанище Бургас” ЕАД ще бъдат открити новопостроените яхтени халета. Това ще се случи на празника на Бургас – Никулден, съобщават от пресцентъра на порта. Церемонията по откриването ще се състои на територията на Марина Порт-Бургас в празничния ден.

След като през миналата година на празника на Бургас беше открито първото основно хале за съхранение и обслужване на яхтите, тази година със собствени средства Пристанище Бургас довърши мащабния проект чрез строителството на останалите две. Едното от новите халета е основно, а другото е ремонтно. Общата застроена площ на двете халета е 420 кв. м. 

Яхтеният комплекс в Марина Порт Бургас е най-големия по българското Черноморие и ще се ползва както от пристанището, така и от двата бургаски ветроходни клуба – Яхт клуб "Порт Бургас" и Яхт клуб "Черноморец". С построяването на халетата значително се подобряват условията на територията на Марината при провеждането на национални и международни регати. През 2017 г. Пристанище Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по ветроходство в клас Оптимист, а през следващата 2016 г. най-добрите световни състезатели в този клас ще проведат официални тренировъчни гонки.

Празникът по добрите морски традиции ще бъде свързан с раздаването на риба и рибена чорба за здраве. Посетителите на Зоната за обществен достъп ще могат да посетят и Морска гара – Бургас. В залата за пристигащи те ще могат да видят Макета на Черно море, който бе изработен специално за бургаското пристанище и ще имат възможност да разгледат изложба с фотографии  и детски рисунки на децата от „Общински детски комплекс” Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама