В Асеновград обсъдиха бюджета на общината за 2016 г.

15:27, 01 дек 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първото публично обсъждане на проекта за бюджет за 2016 година се състоя в Асеновград.  Кметът Емил Караиванов представи основните показатели и приоритети в предложението за проекта.

Основните приоритети при съставянето на бюджета на общината за 2016 г. са повишаване ефективността от публичните разходи; увеличаване обхвата и подобряване качеството на предоставяните от Общината публични услуги; продължаване на усилията за успешно усвояване на средствата от Европейските фондове и програми; реконструкция, основен и текущ ремонт на улици, булеварди и второстепенна улична мрежа, с цел подобряване на транспортния трафик; подобряване  материално-техническата база и условията за обучение в общинските училища и детски градини; поддържане чистотата, уличното осветление и озеленяването на града.

Общо планираните приходи, които се очаква да постъпят по бюджета са в размер на 33 625 010 лв., които включват приходите за делегирани от държавата дейности (16 356 805 лв.) и местни приходи (17 268 205 лв.). Общият размер на собствените приходи е 13 707 945 лв.За разходната част пък са предвидени 33 625 010 лева.

Асеновградчани, присъствали на обсъждането, дадоха и своите предложения. Така например граждани поискаха благоустрояване на улиците "Искра", "Кресна", "Кръстова гора" и "Бузлуджа" в Асеновград и "Възраждане" в село Избеглии.

Кметовете на селата Червен, Мулдава, Боянци и Златовръх пък благодариха за ремонтните дейности, извършени през тази година, като споделиха надеждите си през 2016 година да бъдат заделени средства за по още два обекта на всяко населено място в общината.

Експертите от администрацията ще разгледат всяко едно от предложенията, за да бъдат включени в бюджета и инвестиционната програма за 2016 година, обеща кметът на общината Емил Караиванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама