Депутатите започнаха с процедурните хватки за бюджета

15:27, 01 дек 15 / Политика 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатите започнаха с процедурните хватки за бюджета. След едва четири часа работа народните представители явно се умориха от дебатите и започнаха с опитите за блокиране и забавяне на заседанието с процедурни хватки. Първи излезе депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов, който поиска поименна проверка за наличието на кворум. Оказа се, че такава има. Целта на упражнението беше неясна.

Според Филип Попов (БСП) искането е било с мотив да се лиши опозицията от тази възможност, когато “управляващите се изнесат”. Правилникът урежда въпроса и казва, че поименна проверка може да се иска най-рано час след предишна такава.

За да покажат, че и те знаят тънкостите на правилника, от БСП поискаха предстоящото гласуване да стане поименно, със ставане и извикване. Мотивът, според Попов, да не се криели депутатите зад анонимните бутони. “Да се види, както казват по моя край, кой кум и кой сват и кой как ще гласува”, каза той.

Димитър Главчев (ГЕРБ) обаче му припомни, че гласуването не е анонимно и че разпечатки от него се изпращат на всички медии веднага след края на заседанието. В крайна сметка предложението на Попов не бе прието.

Следващият “удар” от БСП дойде от Таско Ерменков, който разви екзотичната теория, че ГЕРБ искат съвсем буквално да убият всички майки, пенсионери и хора в неравностойно положение, защото те не гласували за тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама