Кънев: Зад Ченалова стоят криминални интереси

15:38, 01 дек 15 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Зад публично поведение на Румяна Ченалова стоят сериозни криминални, корупционни интереси в съда, които очакват своята закрила от главния прокурор". Така смята съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев в коментар за “Яневагейт”, който направи в Народното събрание, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Той бе категоричен, че главният прокурор Сотир Цацаров трябва да отговори на това с независимо разследване, което да стигне до това чии интереси защитава Ченалова. Кънев посочи, че това трябва да стане от независим прокурор с безупречно професионално досие и по достатъчно прозрачен начин. В отговор на въпрос, той заяви: “Не очаквайте от мен да върша работата на прокурора”. Съпредседателят на Реформаторите допълни, че парламентарна анкетна комисия по случая няма да даде нужния резултат.

Запитан как ще докаже, че Реформаторският блок не стои зад “Яневагейт”, както намекна вчера Цацаров и както твърдят медии, близки до депутата Делян Пеевски, Кънев посочи, че “отрицателни факти не се доказват”.

"Ако някой твърди, че съм гей или пък, че свалям Борисов, той е свободен да си докаже твърденията. Междувременно аз съм си завел делата и този въпрос ще се реши в съда", допълни съпредседателят на Реформаторския блок.

Относно новата порция записи, Кънев посочи, че единствено ДСБ публично е изнасяло информацията, че службите са под контрола на ДПС. Попитан продължава ли все още това влияние на Движението, той отговори: "Ние противодействаме успешно, процесът върви бавно".

Кънев коментира и оправдателната присъда на Софийския градски съд за Христо Бисеров, която дойде на фона на вчерашното излявление на Цацаров колко добър прокурор била Боряна Бецова. “Явно не се е справила”, смята той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама