Инструктори от "Крумово" обучаваха летци как се оцелява на сушата

15:44, 01 дек 15 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спасители парашутисти от авиобазата в Крумово инструктираха пилоти как да оцеляват на сушата след катапултиране или принудително кацане, съобщиха от ВВС. За учението, провело се в района Боровец, за първи път са използвани реални природни условия.

Сценарият постави обучаемите в различни критични ситуации, чрез които да придобият разнообразни умения – продължителен преход през планинско-горист терен, оказване на първа помощ, изработване на носилки, маскиране, скрито придвижване, избягване на сили на противника, ориентиране, движение по маршрут с карта и компас, промяна на направления и точки за евакуация.

Този курс е своеобразно продължение на пилотния курс за оцеляване на летателен състав в морска среда, проведен през лятото. Високата доза реализъм и при двата курса цели да подготви възможно най-пълно летателните състави за адекватни реакции в критични ситуации и да сведе до минимум риска за живота и здравето им.

Програмите на курсовете по оцеляване в морска среда и на суша са разработени от щаба на Военновъздушните сили и са в пълно съответствие със стандартите на НАТО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама