Започна взривяването на багажа от буса, след като полицейско куче не намери експлозив

16:28, 01 дек 15 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна контролираното взривяване на извадения от микробуса до Терминал 1 на летище "София" багаж. До него се стигна, след като две полицейски кучета обходиха всички пакети и куфари и не откри взривно устройство, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Първоначално имаше сигнал за съмнителен багаж на аеропорта. Едно от кучетата на граничарите на летището е надушило експлозив в буса, който е с белгийска регистрация, и това веднага е довело до реакция на полицията.

Веднага след това целият район около летището бе изпълнен със сапьори и полиция. На място беше изпратен и специален робот, който успя да разреже задната врата на буса и извади от него всички кутии и куфари, след което започна проверката им. 

Към момента, от полицията и летището твърдят, че не е открито взривно устройство. Припомняме, че след появилата се информация за бомба в буса, от летище "София" първоначално потвърдиха версията. Въпреки това, не бяха предприети никакви мерки по евакуацията на хората в района.

По-малко от половин час след това именно Щерионов обяви, че няма данни за открито към момента взривно вещество. Той заяви преди журналистите, че явно не са разбрали какво точно е казал говорителят на летището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама