Няма да увеличават местните данъци и такси в Благоевград

18:29, 01 дек 15 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма да има повишение на местните данъци и такси в община Благоевград. Това е разписано в проектобюджета на общината за 2016 година, който бе подложен на обществено обсъждане.

То се проведе в зала 5 на общинската администрация при засилен интерес от граждани и ръководители на различни обществени институции. Финансовите параметри на следващата година бяха представени от председателя на Общинския съвет Радослав Тасков, заместник-кметовете по европейските въпроси Зорница Кралева и по финансовите въпроси Иво Николов, както и директорът на Дирекция „Финансова политика” Румяна Зъкова и началникът на отдел „Планиране и инвестиционен контрол” инж. Камелия Вълкова.

„Материалите по Бюджета бяха публикувани предварително на страницата на Община Благоевград с доклад за основните финансови показатели на Бюджета и дейностите, които се финансират чрез него, за да може всеки гражданин да се запознае с тях. Документалната част включва приложения с различно естество. В Приложение номер 3 са представени обектите, които Община Благоевград има възможност да реализира и които представляват инвестиционните намерения на екипа на Общината”, обяси директорът на дирекция "Финансова политика" Румяна Зъкова.

Проектът за бюджет на община Благоевград предвижда 54 707 000 лева. От тях за финансиране на местни дейности са отделени 28 милиона лева. Очаква се събираемостта на данъчните и неданъчните ставки да достигнат 19 милиона лева, което ще е с 2% повече от тази година.

Средствата в проектобюджета са разпределени както следва: за делегирани държавни дейности 26 750 000 лв., за местни дейности и делегирани държавни дейности, дофинансирани с местни приходи 27 956 000 лв. За издръжка на делегирани държавни дейности за 2016г. са предвидени 26 750 500 лв. По единен разходен стандарт от тях 26 250 500 лв. Ръстът спрямо 2015г. е приблизително 10%.

В приложенията, качени на страницата на общината, заинтересованите граждани могат да се запознаят с разпределението на средствата по направления. В тези справки е отразен и отчетът към 30 септември 2015г. Забелязват се увеличения за 2016г. във финансирането на някои направления като общинска администрация, дейностите по отбрана и сигурност и други. В дейност „Образование” средствата са увеличени с 1 523 000 лв. спрямо изминаващата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама