Взрив в истанбулското метро, има ранени (обновена)

18:42, 01 дек 15 / Свят 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Взрив избухна в централната метростанция Байрампаша в Истанбул, информира онлайн изданието на вестник „Хюриет“. Валията на мегаполиса Васип Шахин съобщи, че един човек е леко ранен. "Все още не са ясни причините за инцидента. Правим всичко възможно, за да установим какво точно се е случило", коментира областния управител.

По-рано вестник "Хюриет" писа, че има един загинал, а друго турско издание - "Сабах" информира за най-малко две жертви и шестима ранени.

Информациите за инцидента засега са противоречиви.

Според турските медии става дума за взрив - вестник "Хюриет" цитира свои източници, които твърдят, че е експлодирала самоделна бомба. Властите обаче съобщават, че в гръмнал електрически трансформатор. Противоречиви са и съобщенията за мястото на експлозията. Според полицията тя е станала под земята. Анадолската агенция обаче съобщава, че взривът е бил на близкия надлез.

Прозорците на един от вагоните на композиция са били изпотрошени, пътниците са евакуирани.

Към мястото на експлозията са пратени линейки.

Взривът е избухнал около 17.00 часа. Метрото в целия град е спряно. За момента властите изключват вероятността за терористично нападание.

Съобщението за експлозията предизвика тревога в социалните мрежи. Потребители от всички части на Истанбул започнаха да съобщават, че са чули взривове. Вестник Сабах пише, че експлозията е била чута на много места в европейската и азиатската част на Истанбул.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама