Кънев обвини прокурор Бецова в корупция

19:17, 01 дек 15 / Политика 25 708 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев обвини прокурор Боряна Бецова в корупцията. Тя е прокурор по делото срещу бившия зам.-председател на ДПС и Народното събрание Христо Бисеров, по което днес Софийският градски съд (СГС) постанови оправдателна присъда.

Вчера министърът на правосъдието Христо Иванов поиска дисциплинарка срещу нея - искане, което бе отхвърлено от ВСС. Мотивът на Иванов бе свързан с изтичането на давността по случая с източването на френската социалната система от страна на министъра на инвестиционното проектиране в кабинета "Орешарски" Иван Данов. Водеща там отново бе Бецова. Именно за нея и посланикът на Франция у нас Ксавие дьо Кабан попита "гнила ябълка ли е?".

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров яростно я защити.

Кънев обаче я обвини в корупцията. "Да, вярно е, че е добре да не обсъждаме присъди по дела, които не познаваме в детайли. Особено присъди, които не са влезли в сила. Но също така е вярно, че случаят ‪#‎Бисеров‬ е представителен за десетилетна традиция. Делата срещу влиятелни политици са малко, прокурорите по тях рядко са случайни. Но пък обвиненията често са калпави, а присъдите - съответно оправдателни.  Традиция ли казах? "Ово не е традициа, ово е корупциа" - биха казали на запад от Трън...", написа той във Facebook. 

Междувременно в социалната мрежа започна активно да се споделя колаж с лика на Бисеров и текст "Прекалено много знам, за да лежа в затвора. Благодаря Ви, прокурор Бецова".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама