Екстрадират старозагорец откраднал лични данни на 99 американци

20:14, 01 дек 15 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжен съд Стара Загора постанови решение за екстрадиция на старозагореца Калоян Драгиев в САЩ. Американците издирват заралията за банкови измами и кражба на самоличност. 

31-годишният Калоян (Крис) Драгиев, гражданин на Република България и на САЩ е обявен за издирване с червен бюлетин на Интерпол по обвинения за  кражба на лични данни в 99 случая, банкова измама, използване на средства за неправомерен достъп -18 случая, притежаване на средства за неправомерен достъп и други, като максималното предвиденото наказание е 30 години лишаване от свобода

 „Изпратените документи от САЩ, сред които официална молба за екстрадиция, информация за самоличността на издирваното лице, копие от законовите разпоредби за престъпленията, копие от документа за привличане към наказателна отговорност – обвинителен акт на Районен федерален съд на САЩ, Източен район на Тенеси и Чатануга, са съобразени с изискванията на Договора за екстрадиция между правителствата на САЩ и Република България и ЗЕЕЗА. Те са преведени и са постъпили по дипломатически път с нота на посолството на САЩ. Официалната молба за екстрадиция е по отношение на лицето Крис Драгиев, чиято идентичност е установена с лицето Калоян Драгиев”, обясни Нейка Тенева, зам.-окръжен прокурор на Стара Загора. 

Калоян Драгиев бе задържан на 25 септември. Той обаче обжалва определението пред  Пловдивския апелативен съд. На заседанието стана  ясно, че Калоян Драгиев живее с бременна  жена в момента и е управител на собствена фирма. Пред съда Драгиев заяви, че два пъти си е  сменял името.  За Калоян Драгиев има  две валидни заповеди за задържане, издадени съответно на 19 октомври 2011 г. от Второинстанционен съд в област Whitfield, щата Джорджия, САЩ  и на 29 февруари 2012 г. от Окръжен съд на Източен окръг на щата Тенеси, САЩ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама