Телефонни измамници влизат в затвора в Белене

20:32, 01 дек 15 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ефективна присъда за телефонна измама получиха двама мъже, преметнали жена от Русе с 27 000 лева по изпитаната схема с пострадалия роднина.

До решението на съда се стигна след споразумение с Районна прокуратура - Русе. Магистратите приеха подсъдимите Атанас А. И Димо Д. Да изтърпят наказанията си при строг режим. Атанас получи две години и единадесет месеца затвор, а Димо една година и десет месеца + още две години зад решетките, поради нарушаване на изпитателния срок от предишна присъда.

От съда разкриват схемата, чрез която комбинативното дуо успяло да излъже жената. След като се сговорили предварително, Атанас и Димо въвели жертвата в заблуждение, че дъщеря й е паднала и си е счупила лошо крака. Това налагало да й се направи операция с поставянето на 6 златни пирона. Накарали я да изтегли всичките си спестени пари.

В хода на съдебната фаза подсъдимите са възстановили щетите на пострадалата и е постигнато споразумение. Споразумението има последици на влязла в сила присъда. Двамата са приведени в Затвора – Белене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама