Пловдивчанка получи условна присъда и 2000 лв. глоба за цигари без бандерол

21:43, 01 дек 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд в Пловдив наложи на пловдивчанката Сийка С. наказание от 8 месеца лишаване от свобода условно с 3 г. изпитателен срок, глоба от 2000 лева, като през първата година от изпитателния срок ще търпи и пробационна мярка.

37-годишната жена бе призната за виновна по обвинителен акт на Районна прокуратура - Пловдив, за държане на акцизни стоки без бандерол - престъпление по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 18 ноември 2015 г. Сийка С. закупила от неизвестни лица 1230 кутии цигари без бандерол от различни марки, които е държала в дома си на ул. "Кармен" в Пловдив до 19 ноември 2015 г.

Тогава в жилището й е било извършено претърсване и изземване. Срещу нея е образувано бързо производство за държане на акцизни стоки без бандерол. Извършена е експертиза, която е установила, че фискът на държавата е ощетен с близо 4000 лева от неплатен акциз. Сийка С. се е признала за виновна.

Адвокатът на подсъдимата е настоявал пред Районния съд в Пловдив за сключване на споразумение, но поради ниските параметри на предложената санкция представителят на Районна прокуратура - Пловдив, не се е съгласил и е пледирал делото да продължи по общия ред.

"Бързо постигнатото правосъдие и неизбежността на наказанието са добър пример за обществото как върховенството на закона е основен демократичен принцип в страната ни", коментира след делото Георги Кърпаров, наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама