Международна конференция „Език без омраза” организират в Стара Загора

07:06, 02 дек 15 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международна конференция под наслов „Кампанията „Език без омраза“ – инструмент за борба срещу нетолерантността“ организира Международен младежки център  Стара Загора днес и утре.

Гости на форума  ще бъдат посланикът на Кралство Норвегия  Катарина Викьор, Денис Дурмис, експерт към Съвета на Европа, Лора Любенова – член на борда на Европейски Младежки Форум, представители на Министерство на образованието и науката, на Министерство на  младежта и спорта, младежки работници от младежки центрове Пловдив,  Добрич и Враца, както и доброволци от повече от пет страни.

От 9.30 часа днес в конферентната зала на Центъра ще бъдат представени резултатите от кампанията „Език без омраза“ на европейско ниво, добрите практики от държавите – членки на Европейския съюз, както и предпоставките за проява на език на омразата на местно ниво и механизмите за противодействие. 

През втория ден на конференцията ще се проведе работа по групи с цел формулиране на препоръки и предложения за провеждането на бъдещи дейности, свързани с кампанията NO HATE SPEECH на местно и национално ниво.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама